Sluiten

Zelfgebakken biologische kruidnootjes

Het heerlijk avondje is pas écht gekomen als het huis zich vult de geur van zelfgebakken kruidnootjes... 

  1. Zelfgebakken biologische kruidnootjes
  2. Zelfgebakken biologische kruidnootjes
  1.  
  2.  

Ingrediënten

  • 300 g (gebuild) meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 tl gemberpoeder of 1 tl fijngestampt anijszaad
  • 150 g boter
  • 200 g rietsuiker en/of gedeeltelijk oerzoet, honing of maple syrop

Porties

1 bakplaat vol

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Neem een ruime beslagkom. Meng het meel met het bakpoeder, de speculaaskruiden, gemberpoeder of anijszaad en het zout. Suiker en (koude) boter in blokjes gesneden toevoegen. 
  2. Verwarm de oven voor op 170°C.
  3. Kneed met schone handen een stevig deeg. Draai kleine pepernoot bolletjes van het deeg en leg ze op een met boter ingevette bakplaat met een tussenruimte van ten minste 1 cm
  4. Bak ze in ongeveer een 10 min tot een kwartier in de warme oven op 170°C. Schep ze met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze afkoelen.

Porties

1 bakplaat vol

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen