Sluiten

Theebrood

Heb je wel eens van theebrood gehoord? Dit heerlijke recept komt van Odin kok Lisa, die van oorsprong Engelse is en ons verraste met dit teabread. Wij waren allemaal enthousiast, jij hopelijk ook!

  1. Theebrood

Ingrediënten

  • 300 ml sterke kerst-, winter- of Earl Grey-thee
  • 175 g krenten
  • 200 g rozijnen (bijv. van De Nieuwe Band)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 150 g rietsuiker
  • 275 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei

Benodigdheden

  • broodvorm 900 gram

Porties

10 plakjes

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten baktijd

Voorbereidingstijd

10 minuten (+ 1 nacht wachttijd)

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Bereiding

  1. Doe de krenten, rozijnen en sinaasappelrasp in een kom en giet de hete thee erover. Roer, dek af en laat een nacht staan zodat de vloeistof geabsorbeerd wordt.
  2. Verwarm de oven voor op 160˚C.
  3. Vet een broodvorm in en bekleed met bakpapier.
  4. Voeg aan de kom met geweekt fruit bakmeel, ei, suiker en bakpoeder toe. Als er nog een beetje overtollig vocht in zit is dat prima. Meng goed.
  5. Schep het mengsel in de bakvorm en maak de bovenkant glad. Zet in de oven en check na 1 uur en 15 minuten of de cake gaar is en goed gerezen is. Laat indien nodig nog 15 minuten in de oven. Laat daarna ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm.
  6. Draai de cake om en verwijder het papier. Snijd voor het serveren in vrij dikke plakken en besmeer met roomboter.

Porties

10 plakjes

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten baktijd

Voorbereidingstijd

10 minuten (+ 1 nacht wachttijd)

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen