Sluiten

Kaneelbroodjes met pompoen

Wat is er lekkerder na een stevige wandeling dan kaneelbroodjes met seizoensfavoriet pompoen?

Pompoenpuree voegt een echte pompoensmaak en veel vocht toe voor ongelooflijk zachte broodjes. Maak er een extra feestje van en bak ze gaar in een Dutch Oven boven een kampvuurtje. 


P.S. Ook lekker als herfst-ontbijt.

  1. Kaneelbroodjes met pompoen
  2. Kaneelbroodjes met pompoen
  1.  
  2.  

Ingrediënten

  • 1/2 verpakking Pizzadeeg van Donaustrudel
  • 150 g pompoen
  • 25 g roomboter
  • 50 g rozijnen
  • 50 g pecannoten
  • 70 g suiker
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de pompoen en snijd ze in blokjes, kook ze in een beetje water gaar. Giet goed af en laat even uitdampen.
  3. Meng in een kommetje de suiker met de kaneel en de kardemom.
  4. Pureer de pompoen en roer er de helft van de kaneelsuiker door.
  5. Hak de noten kleiner.
  6. Rol het deeg uit, maar laat het bakpapier eronder zitten. Smelt de boter in een pannetje en kwast het deeg daarmee in.
  7. Verdeel de pompoenpuree in een laagje erover. Bestrooi met de noten en rozijnen.
  8. Rol het deeg op vanaf de lange zijde met behulp van het bakpapier. Snijd er schijven van met een scherp mes en leg die in een beboterde ovenschaal.
  9. Bestrooi met de rest van de kaneelsuiker. Zet 15-20 minuten in de oven of totdat ze lekker goudbruin gekleurd zijn. Besprenkel met grove suikerkorreltjes.


Geen pompoen in huis? Je kunt dit recept ook zonder de pompoen maken.

Porties

6 broodjes

Bereidingstijd

15-20 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

45 minuten

Totale tijd

60-65 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen