Sluiten

Stoofpotje met kastanjeboter

Dit stoofpotje met pastinaak en linzen is op en top slowcooking voor een rustige herfstdag. Maak het compleet met kastanjeboter van zelfgeplukte tamme kastanjes (of koop ze gewoon in de winkel). 

  1. Stoofpotje met kastanjeboter

Ingrediënten voor het stoofpotje

  • 2 uien
  • 300 g pastinaak
  • 500 g aardappels
  • 400 g dupuis linzen
  • 2 grote wortelen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 el ras el hanout
  • bosje peterselie
  • geraspte schil van 1 sinaasappel

Ingrediënten voor de kastanjeboter

  • 400 g kastanjes, geroosterd en gepeld
  • 1 tl honing
  • 125 ml water
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl zoutvlokken of grove zeezout
  • evt. wat boter of kokosolie

Benodigdheden

  • ecostoof, hooikist of dikke deken (als je dit niet hebt kun je het stoofpotje ook gewoon wat langer op laag vuur laten sudderen totdat alles goed gaar is)

Bereiding

  1. Pel de uien en snij in grove stukken. Schil de aardappelen en snij in stukken, snij de wortels in schijfjes. De pastinaak schillen of schoonschrobben en in de lengte in repen snijden. De champignons schoonborstelen en in kwarten snijden.
  2. Verhit wat olie in een braadpan en fruit daarin de ui glazig. Voeg daarna alle groente en de linzen toe, bestrooi met de ras el hanout en bak alles even goed door.
  3. Blus af met de bouillon, warm goed door en haal van het vuur.
  4. Zet de pan ongeveer 1 tot 1,5 uur in de ecostoof of in een hooikist.
  5. Maak de kastanjeboter. Maal daarvoor alle ingrediënten in een keukenmachine of met de staafmixer tot een romige massa, voeg zo nodig meer water, boter of olie toe.
  6. Hak de peterselie fijn, meng met de sinaasappelrasp en bestrooi de stoofschotel ermee.
  7. Serveer de stoofpot met een lekker boerenbrood, besmeerd met de kastanjeboter.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen