Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Gembercake met geroosterde druiven en kaneelroom

Druiven zijn in het begin van de herfst nog volop in het seizoen en worden heerlijk zoet als je ze in de oven roostert. De gembercake is zo gemaakt en voor je het weet ruikt het hele huis heerlijk. Enjoy!

  1. Gembercake met geroosterde druiven en kaneelroom

Ingrediënten voor de cake

  • 300 g speltbloem
  • 200 ml zonnebloem- of een andere plantaardige olie
  • 150 g suiker
  • 100 g verse gemberwortel
  • 100 ml appelstroop
  • 100 ml appelmoes
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaas- of koekkruiden
  • 2 eieren
  • 1 tl zout

Ingrediënten voor de toppings

  • 500 g druiven
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • paar takjes tijm
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 200 ml slagroom

Benodigdheden

  • springvorm 24 cm ø
  • keukenmachine of hakmolentje

Porties

12 porties

Bereidingstijd

1 uur baktijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm Ø met bakpapier en vet de rand in met wat olie.
  3. Schil de gemberwortel en snij in kleine stukjes.
  4. Maal in een keukenmachine, of in zo’n klein hakkertje die soms bij een staafmixer zit, de gember met 100 g suiker fijn.
  5. Meng in een kommetje de 200 ml olie met de appelstroop, de appelmoes en de rest van de suiker.
  6. Voeg daar beetje bij beetje 200 ml kokend water aan toe. Meng het goed en schep er het gember-suikermengsel door. Ook weer even goed mengen.
  7. Roer in een andere kom de bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en zout goed door elkaar.
  8. Meng de droge en de natte ingrediënten met elkaar. Voeg als laatste de eieren toe. Meng goed. Schep het beslag in de springvorm en strijk glad. Zet de cake ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng hierop de druiventrosjes met de olie, honing en tijm.
  10. Als de cake klaar is en staat af te koelen, kun je de oven iets heter zetten op 200°C. Bak de druiven 15 minuten in de oven.
  11. Klop de slagroom met wat kaneelpoeder om erbij te serveren.
  12. Leg de druiven op de cake en serveer met de room ernaast.

Porties

12 porties

Bereidingstijd

1 uur baktijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen