Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Venkel-koolrabi-appelsalade

Lekkere salade waar je volop mee kan variëren. Koolrabi, venkel en appel in een lekkere combi. Lekker zo of als bijgerecht.

  1. venkel koolrabi salade

Ingrediënten

  • 1/2 venkelknol
  • 1/2 koolrabi
  • 1 /2 appel
  • 2 medjoul dadels
  • 25 g geraspte kokos
  • 50 g yoghurt of kokosstart
  • 25 g walnoten
  • 50 g druiven
  • sap van 1/4 citroen
  • beetje zout en peper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

0 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

10 minuten

Bereiding

  1. Ontdoe de venkel van het groen en hou apart.
  2. Snij de koolrabi, appel en venkel in jullienne (in dunne reepjes). 
  3. Snij de dadels in kleine stukjes. 
  4. Rooster de kokos in een droge koekenpan gelijkmatig goudbruin. Doe in een schaaltje en zet apart.
  5. Doe hetzelfde met de walnoten. Rooster in een droge koekenpan en zet apart. 
  6. Klop een dressing van de yoghurt met het citroensap, wat versgemalen zwarte peper en de helft van de geroosterde kokos.
  7. Doe de groente in een mooie schaal. 
  8. Roer de dressing erdoor en schep de rest van de geroosterde kokos er doorheen. Leg de dadel en appel erop en strooi de noten erover. 
  9. Tot slot nog wat venkelgroen en de gehalveerde druiven erover. Voeg zout en peper naar smaak toe. Tip: lekker als bijgerecht bij een pitabroodje met kruidige falafel en sla. De venkel kun je vervangen met selderij. Bospeen en radijs kan er ook prima in reepjes doorheen. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

0 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen