Sluiten

Blueberry muffins

Bosbessen muffins! Naar het favoriete recept van onze bessentelers Maria & Edo van Noorderbos die verse en ingevroren bessen verkopen van Demeter kwaliteit onder de naam Pureblu. De muffins kun je ook goed bewaren. Een dagje later zijn ze zelfs nog wel iets lekkerder dan meteen uit de oven. Ook kun je ze invriezen.

  1. Blueberry muffins

Ingrediënten

  • 285 g bloem
  • 210 g bessen 
  • 145 g suiker 
  • 145 g karnemelk
  • 45 g geurloze olie zoals zonnebloemolie of kokosolie
  • 2 eieren 
  • 16 g bakpoeder 
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1/2 tl zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng bloem, suiker, bakpoeder, citroenrasp en zout in een grote kom.
  3. Roer geleidelijk de eieren, olie en karnemelk erdoorheen.
  4. Maak met een mixer een egaal beslag.
  5. Schep de (bevroren) bessen door het beslag.
  6. Verdeel het beslag met eetlepels of spuit over de 12 vormpjes.
  7. Bak de muffins in ca 35 minuten gaar. Testen of ze goed zijn? Prik erin met een vorkje of prikker. Het is gaar als die schoon blijft.
  8. Haal ze meteen uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster. 

Tip: De overtollige citoenrasp kun je invriezen. De geraspte citroen kun je uitpersen en het sap gebruiken (eventueel eerst invriezen) voor smoothies, saus, taartvulling of jam/beleg met blauwe bessen.

De diepvriesbessen hoeven niet ontdooid te worden. Dat werkt gemakkelijker, maar verlengt de baktijd. Met verse of ontdooide bessen is de baktijd c.a. 25 min. Ontdooide bessen gaan eerder stuk en laten meer sap los bij ontdooien en roeren.



Porties

12 muffins

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen