Sluiten

Vegan sushi kinpira

Zin in sushi? Probeer deze sushi kinpira van de chefs van vegetarisch restaurant Spirit in Amsterdam.

  1. sushi kinpira

Ingrediënten 

  • Norivellen 8 stuks 


Voor de rijst: 

  • 200 g sushirijst 
  • 1 strip kombu
  • 375 ml water 


Voor de sushi-azijn:

  • 15 ml rijststroop
  • 40 ml rijstazijn
  • Zeezout naar smaak


Voor de rettich-pickle: 

  • 1 kleine rettich  
  • 100 ml rijstazijn 
  • 20 g zeezout 


Voor de vulling:  

  • 2 st avocado  
  • 1 st komkommer 
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Breng water, zout en kombu aan de kook.
  2. Was de sushirijst. Doe de rijst in kokend water, roer door. Laat op laag vuur (met deksel) 20 min koken tot al het vocht is opgenomen. Schep de rijst in een kom, dek af en laat 20 min rusten. 
  3. Meng voor de sushi-azijn de rijststroop, rijstazijn en zeezout. Roer door de rijst. 
  4. Snijd de komkommer en rettich in dunne reepjes. Zet apart. 
  5. Meng voor de rettich-pickle de rijstazijn met wat zeezout en leg de rettich hierin.
  6. Snijd de avocado’s in plakken van 0.5 cm Besprenkel met sap van een 1/2 citroen en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. 
  7. Leg 4 norivellen klaar. Knip van de andere 4 vellen stroken van 2/3. Beleg de norivellen voor 2/3 met een dun laagje rijst en leg hier de geknipte nori op.
  8.  Beleg met kinpira, komkommer, rettich pickle, avocado en gemberpickle. Verdeel gelijkmatig. Smeer een dun laagje wasabi over de vulling. Rol de sushi strak op (met rolmatje). Herhaal 4 keer. Verdeel elke rol in 8 stukjes.

Het recept is van de chefs van restaurant Spirit in Amsterdam waar ze gerechten koken die ze elke dag eigenhandig klaarmaken met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch. Goed eten maken smaakt nu eenmaal beter.

Porties

ca 32 sushi hapjes

Bereidingstijd

40 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen