Sluiten

Eggs benedict

Een waar paasontbijt om je vingers bij af te likken, deze Engelse eggs benedict met asperges en ham. 

  1. Eggs benedict

Ingrediënten

  • 4 dikke sneetjes zuurdesembrood
  • 8 eieren
  • 8 plakken achterham
  • 8 groene asperges
  • 1 el natuurazijn
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de hollandaisesaus

  • 125 g roomboter
  • 3 eierdooiers
  • sap van 1/2 citroen

Benodigdheden

  • staafmixer
  • schuimspaan
  • evt. grillpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij ongeveer 2 cm af van de onderkant van de asperges. Snij de asperges in de lengte en leg op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet 5 minuten in de oven.
  2. Rooster het brood lichtjes in een grillpan of samen met de asperges in de oven.
  3. Maak de hollandaisesaus: smelt de boter in een steelpan. Doe de eierdooiers, citroensap, een flinke snuf zout en 1 tl water in een hoge beker. Zet de staafmixer er op volle kracht in en giet de hete boter er vervolgens langzaam bij met de staafmixer aan. De saus wordt zo mooi dik en glad.
  4. Voeg een eetlepel natuurazijn toe aan een grote steelpan met zacht kokend water. Maak met een lepel een draaiende beweging in het water tot je een draaikolk hebt en breek het ei in het midden van de draaikolk. Je kunt 4 eieren één voor één erin doen. Schep de eieren er na 3 minuten uit met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
  5. Leg een snee geroosterd brood op een bord, beleg met 2 plakjes achterham en leg er 4 stuks van de halve asperges op.
  6. Leg er 2 gepocheerde eieren op en schep de hollandaisesaus over de eieren.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen