Sluiten

Kombucha-citrusdrank met groene kruiden

Kombucha powerrrr. Een echte opkikker, dit citrus-kombucha drankje met kruidig accent. Het is een lekkere detox en verwarmt je tegelijk. Zinderende citrus, gember, tijm en rozemarijn afgetopt met een peperkick. Lekker 4 uurtje of ’s avonds als je met een dekentje op de bank ligt.

  1. Kombucha-citrusdrank met groene kruiden

Ingrediënten

  • 500 ml sinaasappelsap
  • 250 ml kombucha (eventueel met gember of citroen)
  • 100 ml citroensap
  • 5 cm gemberwortel, in dunne plakjes
  • 6 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 el (tijm)honing
  • 1 bloedsinaasappel of roze grapefruit
  • 1 mandarijn
  • handje (roze) peperkorrels

Bereiding

  1. Doe de sinaasappelsap, de citroensap en de kombucha met 2 takjes rozemarijn, de helft van de gember, de tijm en de honing in een pannetje en verwarm langzaam tot het warm is. Laat het niet koken.
  2. Snij de grapefruit en mandarijn in plakjes. Verdeel met de overgebleven gember over de glazen.
  3. Schenk het warme sinaasappel-kombucha mengsel erop.
  4. Steek er een takje rozemarijn in en top af met wat gekneusde peperkorrels.

Tip: je kunt de groene kruiden ook vervangen door wat anijssterren en kaneelstokjes. Dat is dan weer lekker met sinaasappelbloesemhoning

Porties

4 porties

Bereidingstijd

5 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen