Sluiten

Seitan piccata

Piccata is een klassiek Italiaans gerecht van geroosterde kip met een rijke saus van citroen, kappertjes, olijven én lekker veel fijngesneden peterselie. Wij maakten ‘m vegan en voegden er een tagliatelle aan toe. Lekker voor een makkelijke date-night at home. Mooie gelaagde smaken én toch duurt dit maar 25 minuten om te maken!

  1. Seitan piccata

Ingrediënten

  • 4 seitan proteïnesteaks
  • 80 gram bloem of paneermeel
  • 250 g verse tagliatelle
  • 4 teentjes fijngesneden knoflook
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 2 el uitgelekte kappertjes
  • 2 el pitloze olijven
  • 100 ml droge witte wijn
  • sap van halve citroen
  • 150 ml gistvrije groentebouillon
  • bosje verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Haal de seitan proteïnesteaks uit de verpakking en vang het sap op. Zet apart.
  2. Haal de seitansteaks aan beide zijden door de bloem in een diep bord.
  3. Verwarm een laagje olijfolie in een hete pan en bak hier de seitansteaks in tot ze knapperig en bruin zijn. Haal de seitan uit de pan en laat rusten op een bord.
  4. Voeg aan de nog hete pan wat extra olijfolie toe. Fruit de sjalotjes en knoflook voor 1 à 2 minuutjes. Voeg daarna de kappertjes, olijven, witte wijn en citroensap toe. Roer regelmatig en laat nog zo’n 3 tot 5 minuutjes koken.
  5. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer wat lager en laat 1 minuut rustig borrelen om de smaken te mixen.
  6. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking met wat zout.
  7. Voeg tot slot de fijngesneden peterselie toe, plus wat zout en peper naar smaak.
  8. Giet de pasta af en serveer de warme tagliatelle met daarover de saus en seitansteaks. Garneer eventueel met wat grote kappertjes en citroenschijfjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen