Sluiten

Seitan rendang

Een echte Indonesische klassieker, maar in een heerlijk nieuw vegan jasje. Het enige wat je voor dit gerecht nodig hebt is tijd en geduld.

  1. Seitan rendang

Ingrediënten

  • 700 g seitan
  • 1200 ml kokosmelk
  • 2 uien
  • 3 cm gember
  • 3 knoflooktenen
  • 1 chilipeper
  • 1 citroengrasstengel
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 cm kurkuma
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl rietsuiker
  • sojasaus

Bereiding

  1. Snipper de ui, gember, knoflook, chilipeper en kurkuma fijn en bak glazig in wat olie.
  2. Voeg de kokosmelk, het seitanvocht en de citroensap toe.
  3. Snijd de seitan in stukjes van 1 cm en kneus de citroengrasstengel. Voeg de seitan, citroenstengel, laurierblaadjes, een scheut sojasaus en de suiker toe aan de pan. Laat 1 uur en 30 minuten zacht pruttelen.
  4. Serveer met gemengde rijst, zoetzuur van komkommer en krupuk.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

1 uur en 30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

1 uur en 50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen