Sluiten

Kersenclafoutis

Eenvoudig recept voor kersen clafoutis. Helemaal lekker met de biologische kersen van Odin. Het ontpitten is wat werk, maar verder makkelijk te maken met spullen die je vaak wel in huis hebt. Bloem, suiker eieren en roomboter.

  1. Kersenclafoutis

Ingrediënten

  • 600 g kersen
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker of 3 druppels vanille extract
  • 1/4 tl zout
  • 100 g bloem
  • 30 g boter
  • boter om in te vetten
  • 3 tl suiker voor op de bodem
  • evt. poedersuiker of amandelschaafsel

Benodigdheden

  • taartvorm van 24-26 cm doorsnede

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180º C. 
  2. Was en ontpit de kersen. 
  3. Vet de vorm in en strooi er de 3 tl suiker over. Leg daarop de kersen. 
  4. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en zout en voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe. Goed kloppen tot je een soort pannenkoekenbeslag krijgt. 
  5. Smelt de boter in een pannetje en voeg die ook toe, klop goed door. 
  6. Schenk over de kersen. Zet 40 tot 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen
  7. Bestrooi met poedersuiker of geroosterd amandelschaafsel.Serveer met slagroom, roomijs of mascarpone.

Porties

12 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

1 uur

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen