Sluiten

Taartje met gember-bietzuurkool

Winters hartig taartje met een mooie balans van de zoete bietjes, spicy gember en zuurkool! Lekker bij een frisse peersalade.

  1. Taartje met gember-bietzuurkool

Ingrediënten

  • 6 plakjes volkoren bladerdeeg
  • 300 g zoete bataat
  • 300 g Kramer’s zuurkool met gember en rode biet
  • 1 ui
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 1 el olie
  • 1 el verse tijmblaadjes en wat takjes ter garnering
  • 2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 handje gedroogde abrikozen
  • 1 ei
  • 125 ml magere kwark
  • 100 g gemengde noten
  • zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • springvorm Ø 26 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  2. Schil de bataten en de ui en snij ze in blokjes en parten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met olie, komijnzaadjes en paprikapoeder. Bestrooi met zout en peper. Rooster ze 30 minuten in de oven.
  3. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed er een ingevette springvorm mee.
  4. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken en meng met het bataat mengsel en de tijm. Snij de abrikozen kleiner en meng die er ook door.
  5. Klop een ei met de kwark en schenk over het bataat-zuurkoolmengsel.
  6. Bestrooi met de gemengde noten en zet het taartje zeker 30 minuten in de oven.
  7. Serveer met een frisse salade bijvoorbeeld met peer.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen