Sta je soms twijfelend voor het schap en grijp je dan maar naar dezelfde vertrouwde items? Misschien is het tijd om eens iets nieuws te proberen?
In bio-speciaalzaken vind je zoveel mooie producten dat het soms lastig is om te beslissen. Daarom vroeg ik verschillende mensen naar hun absolute favorieten. Wat zijn de producten die zij telkens weer in hun mandje leggen? Van verrassende smaakmakers tot producten die je misschien over het hoofd ziet of dat ene product waarvan je niet wist hoe lekker het eigenlijk is. Laat je inspireren en ontdek iets nieuws voor in je mandje!
Eric van Veluwen is chef-kok en directeur van cultuur-en congrescentrum Antropia. Voor Eric staat duurzaamheid en dus ook biologisch hoog in het vaandel.
‘‘Kokosmelk mag niet ontbreken in mijn voorraadkast!’’
Bij Antropia werken we er heel veel mee omdat kokosmelk hét ingrediënt is voor een goede curry of een heerlijke soep. Ik houd van die romige smaak, de veelzijdigheid, de fijne structuur en dan ook nog het feit dat het niet schift. Ook als ik voor thuis boodschappen bestel, staat de kokosmelk standaard in de bestellijst. Inmiddels is iedereen binnen de familie er fan van, we verwerken het zelfs in onze smoothies!
Als ik de geur al ruik, waan ik me op vakantie. Als puber was ik veel op reis met de rugzak en dan was kokosmelk mijn grote vriend en metgezel, want dat kan je ongekoeld bewaren. Samen met een pompoen, specerijen als Ras el Hanout, kerriepoeder en rijst bereidde ik dan snel een heerlijke maaltijd.
Geïnspireerd? Voeg de kokosmelk okosmelk toe aan je eigen boodschappenmandje.