De bodem: Los de gist op in een beetje lauwwarm water. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist in het kuiltje. Voeg de olie toe. Strooi het zout over de bloem, maar niet over de gist in het kuiltje. Meng goed door en kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Maak er een bal van, leg op een met bloem bestrooide bakplaat en dek af met een doek. Laat ongeveer een half uur rijzen op een warme plaats totdat de omvang ongeveer verdubbeld is.
Snijd de uien in ringen en de tomaten doormidden. De courgette snijd je in hele dunne plakjes.
Meng de cottage cheese voorzichtig met de kruiden. Als je verse kruiden gebruikt, hak je die eerst fijn.
De oven voorverwarmen op 210°C.
Vet een bakplaat in met olie. Rol de deegbal uit tot ongeveer het formaat van de bakplaat en leg hem erin.
Beleg de bodem met de helft van de cottage cheese en de groente. Verdeel de rest van de cottage cheese erover. Maal er peper en zout over en zet ongeveer een half uur in de oven.
Verdeel de rucola er tvoor het serveren over en snijd de pizza in stukken.