Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Paddenstoel-noten paté

Paddenstoelen en walnoten in een spread voor op brood of een toastje. Gebruik paddenstoelen naar keuze. Wilde en biologische paddenstoelen zijn het smakelijkst.

  1. Paddenstoel-noten paté

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1/2  bakje kastanjechampignons
  • 1/2 bakje shiitake
  • 1 bakje oesterzwammen
  • de blaadjes van 5 takjes tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 blikje cannelini (witte) bonen
  • 200 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
  • 2 el balsamico of droge sherry
  • 3 el verse gehakte peterselie
  • zout naar smaak en lekker veel versgemalen peper

Verder nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Porties

voor 1 bakje

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Fruit de ui in 1 el olie of boter. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en de tijm toe (houd een mooi takje achter om te garneren) en bak, al omscheppend, totdat alles begint te kleuren en geuren. Blus af met de balsamico of de sherry. 
  2. Voeg de bonen toe. 
  3. Maal alles in de keukenmachine of met een staafmixer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te droog is. 
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5.  Doe over in een mooi bakje.
  6.  Strooi de peterselie erover. Lekker op een (desem)broodje, toastje of op een cracker.

Porties

voor 1 bakje

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen