Paddenstoelen en walnoten in een spread voor op brood of een toastje. Gebruik paddenstoelen naar keuze. Wilde en biologische paddenstoelen zijn het smakelijkst.
Ingrediënten
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
1/2 bakje kastanjechampignons
1/2 bakje shiitake
1 bakje oesterzwammen
de blaadjes van 5 takjes tijm of 2 tl gedroogde tijm
1/2 blikje cannelini (witte) bonen
200 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan
2 el balsamico of droge sherry
3 el verse gehakte peterselie
zout naar smaak en lekker veel versgemalen peper
Verder nodig
staafmixer of keukenmachine
Porties
voor 1 bakje
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Fruit de ui in 1 el olie of boter. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en de tijm toe (houd een mooi takje achter om te garneren) en bak, al omscheppend, totdat alles begint te kleuren en geuren. Blus af met de balsamico of de sherry.
Voeg de bonen toe.
Maal alles in de keukenmachine of met een staafmixer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te droog is.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe over in een mooi bakje.
Strooi de peterselie erover. Lekker op een (desem)broodje, toastje of op een cracker.
Porties
voor 1 bakje
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.