Sluiten

Sierd's burrito met tofu

Wij vroegen collega en Categorymanager Sierd wat zijn favoriete streetfood recept is. Met veel plezier deelt hij zijn recept voor Mexicaanse burrito met tofu. Het liefst maakt hij de kruidenmix zelf, maar de biologische Mexicaanse kruiden van Het Blauwe Huis zijn minstens zo lekker.

  1. Sierd's burrito met tofu

Ingrediënten vulling

  • 1 paprika, gesneden
  • ½ courgette, gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 blik mais 200 g
  • 1 blik kidneybonen 400 g
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 250 g tofu, in blokjes
  • 75 g ijsbergsla, gesneden
  • 1 avocado, gesneden
  • 100 g vegan kaas
  • 6 st volkoren tortilla wraps
  • 2 el biologische Mexicaanse kruiden (Het Blauwe Huis)

Ingrediënten kruidenmix

Voor wie wel van een uitdaging houdt en de kruidenmix liever zelf maakt:

  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 1½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ¼ theelepel cayennepeper




Bereiding

  1. Verhit een wok en voeg de olijfolie toe, fruit hierin de knoflook en de uien.
  2. Voeg de courgette en de paprika toe en bak 3 à 4 minuten mee.
  3. Voeg de tofu en de burritokruidenmix toe en bak dit 3 à 4 minuten mee, goed omscheppen.
  4. Voeg tomatenblokjes, mais en kidneybonen toe en laat het 5 minuten sudderen.
  5. Verwarm de tortilla’s zoals op verpakking is omschreven.
  6. Nu is het tijd om de tortilla’s te vullen. Plaats de ingrediënten in het midden van de tortilla met minimaal 3 cm ruimte aan beide kanten in deze volgorde: vegan kaas, avocado, ijsbergsla, burrito groentemix.
  7. Rol de tortilla's op en bak ze in de koekenpan tot deze aan beide kanten krokant en licht bruin zijn.​

Porties

6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen