Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Pompoenchutney

Heerlijke pompoenchutney met peper, ui, tomaat, rozijnen en gember

  1. Pompoenchutney

Ingrediënten

  • 500 g pompoen in stukjes (hoeft niet geschild)
  • 250 g rijpe peren
  • 250 g tomaten
  • 25 g uitjes
  • 1/4 Spaanse peper
  • 35 g rozijnen
  • 1/2 dl vruchtenazijn
  • mespunt mosterd
  • mespunt gemberpoeder of stukjes gesneden verse gember
  • 125 g geleisuiker

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem. 
  2. Al roerende de inhoud laten koken en zodra de inhoud kookt de temperatuur minderen en vervolgens ca 45 minuten à 1 uur zachtjes laten sudderen.
  3. Af en toe roeren en eventueel nog wat water toevoegen als de chutney aan de bodem vast koekt.
  4. Laat afkoelen. 
  5. Doe na het afkoelen de chutney in een dekschaal en serveer het als bij of nagerecht. Ongeopend op een koele, donkere plek of in de koelkast is de chutney heel lang  houdbaar. Geopend in de koelkast een aantal dagen. 

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen