Heerlijke pompoenchutney met peper, ui, tomaat, rozijnen en gember
Ingrediënten
500 g pompoen in stukjes (hoeft niet geschild)
250 g rijpe peren
250 g tomaten
25 g uitjes
1/4 Spaanse peper
35 g rozijnen
1/2 dl vruchtenazijn
mespunt mosterd
mespunt gemberpoeder of stukjes gesneden verse gember
125 g geleisuiker
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem.
Al roerende de inhoud laten koken en zodra de inhoud kookt de temperatuur minderen en vervolgens ca 45 minuten à 1 uur zachtjes laten sudderen.
Af en toe roeren en eventueel nog wat water toevoegen als de chutney aan de bodem vast koekt.
Laat afkoelen.
Doe na het afkoelen de chutney in een dekschaal en serveer het als bij of nagerecht. Ongeopend op een koele, donkere plek of in de koelkast is de chutney heel lang houdbaar. Geopend in de koelkast een aantal dagen.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.