Dit recept bevat tips hoe je tuinkruiden kunt gebruiken.
-
-
-
-
Er zijn veel verschillende soorten kruiden die ook in ons land goed groeien en zeker in een warme zomer zijn ze sterk van geur en smaak. Verse kruiden zijn in de zomer goed te verkrijgen als plant in een potje of in een bosje (apart of gemengd) en daarmee kunnen de eenvoudigste gerechten een heerlijke geur en smaak krijgen. Een aantal verse kruiden kan je ook invriezen.
Invriezen
Basilicum, peterselie, selderij en dille kunt u na wassen en uitlekken in z’n geheel in een plasticzakje of bakje invriezen. Dit is gemakkelijk als u een bosje verse kruiden niet binnen een aantal dagen op gebruikt.
Vers of gedroogd gebruiken
De topjes van dille zijn heerlijk in salades, sauzen, bij de vis en met nieuwe aardappelen. De dillezaadjes worden onder andere veel gebruikt voor het inmaken van augurken.
Koriander wordt vooral in zuidelijke landen vers gebruikt in salades, door gehakt en de couscous.
Rozemarijn, tijm, oregano en majoraan zijn kruiden die in Provençaalse kruidenmengsels zitten. Heerlijk zowel vers als gedroogd in warme gerechten.