Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Nasi goreng

Nasi goreng met diverse groenten, ei, selderij en bieslook.

  1. Recept nasi goreng

Ingrediënten

  • 200 g rijst
  • olie
  • 100 g fijngesneden uien
  • 1 teentjes gesnipperde knoflook
  • 200 g resten van vlees, kip, ham of garnalen of 250 g los gebakken gehakt 
  • 1 eieren 
  • 1/2 of 1 tl sambal trassi
  • 1/2 á 1 el ketjap zout
  • 1/2 el gehakte selderij 
  • 1/2 el gehakte bieslook
  • augurken
  • zure uitjes

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Kook de rijst zo droog mogelijk (droog gekookte rijst is lekker voor nasi goreng). Of gebruik koude rijst van de vorige dag.
  2. Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn.
  3. Voeg er de restjes vlees, kip, ham, garnalen of los gebakken gehakt aan toe. Fruit alles nog even door.
  4. Bak de groenten ook even mee, maar probeer ze knapperig te houden.
  5. Schep het onderste in de pan goed naar boven.
  6. Voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe, totdat de gehele massa goed warm en opgebakken is. Roer regelmatig.
  7. Voeg de sambal en ketjap toe.
  8. Maak een omelet van 1 of 2 eieren. Bak deze aan beiden kanten.
  9. Haal het omelet uit de pan en rol het op. Laat het iets afkoelen en snijd het met een scherp mes in ragfijne reepjes.
  10. Roer vlak voor het opdienen de selderij en bieslook erdoor.
  11. Garneer de nasi goreng met de reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes.
  12. Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij.

    Porties

    -

    Bereidingstijd

    -

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    -

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen