Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Broccoli met kaassaus

Broccoli met kaassaus: altijd een succes! Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes, rijst of een ander graan.

  1. recept broccoli met kaassaus

Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 30 g boter 
  • 30 g tarwebloem of (volkoren) meel 
  • 1 tl mosterd 
  • 300 ml melk 
  • 75 g geraspte pittige kaas 
  • 3 el vers droog broodkruim

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Was de broccoli, snij het onderste plakje van de stronk. Schil de stelen en snijd het in stukjes.
  2. Verdeel de rest van de broccoli roosjes en kook/stoom in weinig water samen met de stukjes in ongeveer 8 min beetgaar. Laat het uitlekken.
  3. Maak de kaassaus. Smelt hiervoor de boter op laag vuur. Roer de meel en mosterd erdoorheen en laat het 1-2 minuten garen.
  4. Voeg in scheutje de melk toe. Roer het glad.
  5. Breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en roer de helft van de kaas erdoorheen. Laat het nog 2-3 minuten sudderen.
  6. Schep de broccoli in een ovenschaal en verdeel de saus erover.
  7. Bestrooi met broodkruim en de rest van de kaas. 
  8. Bak het in ongeveer 10 min in een hete oven of grill goudbruin. Je kunt de broccoli ook zonder oven of grill te gebruiken meteen opdienen met de kaassaus erover. 

Tip: Lekker met rijst of aardappelpuree en een bladsalade.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen