Broccoli met kaassaus: altijd een succes! Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes, rijst of een ander graan.
Ingrediënten
200 g broccoli
30 g boter
30 g tarwebloem of (volkoren) meel
1 tl mosterd
300 ml melk
75 g geraspte pittige kaas
3 el vers droog broodkruim
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Was de broccoli, snij het onderste plakje van de stronk. Schil de stelen en snijd het in stukjes.
Verdeel de rest van de broccoli roosjes en kook/stoom in weinig water samen met de stukjes in ongeveer 8 min beetgaar. Laat het uitlekken.
Maak de kaassaus. Smelt hiervoor de boter op laag vuur. Roer de meel en mosterd erdoorheen en laat het 1-2 minuten garen.
Voeg in scheutje de melk toe. Roer het glad.
Breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en roer de helft van de kaas erdoorheen. Laat het nog 2-3 minuten sudderen.
Schep de broccoli in een ovenschaal en verdeel de saus erover.
Bestrooi met broodkruim en de rest van de kaas.
Bak het in ongeveer 10 min in een hete oven of grill goudbruin. Je kunt de broccoli ook zonder oven of grill te gebruiken meteen opdienen met de kaassaus erover.
Tip: Lekker met rijst of aardappelpuree en een bladsalade.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.