Sluiten

Wintercurry met kip

Een curry die je verwarmt en toch niet te zwaar aanvoelt. Met echt goede biologische kipdijfilet, pastinaak en een beetje zonnige mango.

  1. Kip-curry

Ingrediënten 

  • 1 el kokosolie
  • 400 g kipdijfilet
  • 1 ui
  • 2 pastinaken
  • 3 gekleurde wortelen
  • 1/2 knolselderij
  • 3 el groene curry pasta
  • 150 g rode linzen
  • 320 ml kokosroom
  • 1 tl limoensap 
  • 1/2 mango in blokjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 handje gezouten cashewnoten.
  • 1 rode peper
  • 400 g bloemkoolrijst of basmatirijst


Bereiding

1. Snijd de kip in blokjes, de ui in stukjes, pastinaak en wortel in schijfjes en de knolselderij in blokjes. 

2. Roerbak de kip in wat kokosolie tot hij dichtgeschroeid is. 

3. Doe de currypasta, de linzen en de groenten erbij en bak even een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en een kneepje limoensap. Laat alles een half uur sudderen. 

4. Stoom in de tussentijd wat (bloemkool)rijst gaar. 

5. Schep de blokjes mango door de saus en warm even mee. 

6. Proef of er nog wat zout of misschien nog een schepje suiker door moet. 

7. Roer de basilicum erdoor en haal van het vuur. 

8. Bestrooi de curry met cashewnoten, de in smalle ringen gesneden rode peper en nog wat basilicumblaadjes. 

9. Serveer samen met naanbrood, chutney en komkommer raita.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen