Sluiten

Snel broodje met karnemelk

Een broodje om even snel te maken bij een lekkere soep. Als je er een zoet broodje van wilt maken voeg je wat honing of suiker en een handje rozijnen of cranberry's.

  1. Snel broodje met karnemelk

Voor 1 broodje:


250 g bloem + een beetje om te bestuiven

250 g speltmeel

2 tl zout

2 tl bakpoeder

1 ei

ongeveer 250 ml karnemelk

2 el boter + een beetje om in te vetten

Porties: voor 1 broodje

Voorbereiden: 10 min

Oventijd:30 min

Totaal 40 min

Een broodje om even snel te maken bij een lekkere soep bijvoorbeeld.


Porties: voor 1 broodje

Voorbereiden: 10 min

Oventijd:30 min

Totaal: 40 min


 Verwarm de oven voor op 200 ℃.

  1. Smelt de boter in een kommetje.
  2. Meng de bloem met het meel, zout en bakpoeder.
  3. Maak een kuiltje in het midden. Breek het ei erin en giet de karnemelk erbij, kneed met de boter even snel door. Niet te lang, dan wordt het taai! Voeg nog wat karnemelk toe als het deeg te droog blijft.
  4. Leg het brood in een ronde ovenvorm. Bestuif met wat bloem en snijd er met een scherp mes een kruis in.
  5. Bak het brood in 35-40 minuten goudbruin.Het brood is klaar als je er op klopt en het hol klinkt.

Tip: ook heel lekker met een schepje suiker en een handje cranberries door het beslag.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen