Sluiten

Snel broodje met karnemelk

Een broodje om even snel te maken bij een lekkere soep. Als je er een zoet broodje van wilt maken voeg je wat honing of suiker en een handje rozijnen of cranberry's.

  1. Snel broodje met karnemelk

Ingrediënten

  • 250 g bloem + een beetje om te bestuiven
  • 250 g speltmeel
  • 2 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • ongeveer 250 ml karnemelk
  • 2 el boter + een beetje om in te vetten

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  2. Smelt de boter in een kommetje.
  3. Meng de bloem met het meel, zout en bakpoeder.
  4. Maak een kuiltje in het midden. Breek het ei erin en giet de karnemelk erbij, kneed met de boter even snel door. Niet te lang, dan wordt het taai! Voeg nog wat karnemelk toe als het deeg te droog blijft.
  5. Leg het brood in een ronde ovenvorm. Bestuif met wat bloem en snijd er met een scherp mes een kruis in.
  6. Bak het brood in 35-40 minuten goudbruin. Het brood is klaar als je er op klopt en het hol klinkt.

Tip: ook heel lekker met een schepje suiker en een handje cranberries door het beslag.

Porties

voor 1 broodje

Bereidingstijd

30 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen