Sluiten

Sinaasappelijs met bosbietjes

Groente in je ijs lekker? Zeker! Maak zelf dit friszoete sinaasappel ijs met bietjes en laat je vrienden en familie steil achterover slaan! 

  1. Sinaasappelijs met bosbietjes

Ingrediënten

  • 1 pak of fles bloedsinaasappelsap (puur) 
  • 2 el olijfolie 
  • 450 g suiker 
  • 1 kaneelstokje 
  • rasp van 1 sinaasappel 
  • 4 rode (bos)bietjes

Bereiding

  1. Maak van het bloedsinaasappelsap in een ijsmachine sorbetijs. Schep als het ijs klaar is de olijfolie er door en laat weer bevriezen.
  2. Verwarm in een pannetje de suiker met 3 dl water.
  3. Voeg het kaneelstokje en de sinaasappelrasp toe. kook er zachtjes een suikerstroop van. Leg hierin, als de suiker is opgelost, de in kleine stukjes gesneden rode (bos)bietjes en kook deze in het stroopje gaar (15 min voor zomerbietjes). Laat niet verbranden, voeg anders nog een scheutje heet water toe. Let op: spetters zijn loeiheet!
  4. Schep bolletjes ijs in een mooi schaaltje, leg er de bietjes op en schenk er een straaltje siroop over.


Tip: Als je geen ijsmaker hebt, kun je het ook in een diepvries bakje doen en 3 uur laten bevriezen. Elk half uur goed door kloppen. Roer ook hier tot slot de olijfolie door en laat weer bevriezen.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

3 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

40 minuten

Totale tijd

3 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen