Sluiten

Venkelsalade met biet en pompoenpit

Snelle salade van venkel en bietjes met feta, radijs en pompoenpitten met een eenvoudige vinaigrette. Ook lekker in je lunchbox!

  1. biologische venkelsalade bite pompoenpit

Ingrediënten

  • 200 g venkel
  • 50 g babybietjes
  • Handje jonge bladspinazie
  • 4 radijsjes
  • 50 g feta
  • 1 el pompoenzaadjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde of 1 handje verse dille
  • Wat zout en peper

Bereiding

  1. Schaaf de venkel heel fijn en leg in een slakom.
  2. Snijd de bieten in kleine partjes en de radijsjes in plakjes.
  3. Meng de venkel met de bietjes, radijs en spinazieblaadjes.
  4. Snijd de feta klein.
  5. Rooster de pompoenzaden in een droge koekenpan totdat ze poffen.
  6. Maak een eenvoudige vinaigrette van de olie, azijn, dille en zout en peper.
  7. Bestrooi de salade met de feta en de pompoenpitten en schenk de dressing erover.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen