Sluiten

Kruisbessenclafoutis

Echt zomer is het pas als er kruisbessen zijn. Deze clafoutis met kruisbessen is lekker fris. Eet hem met vanille roomijs of frisse crème fraîche.

  1. kruisbessen clafoutis

Ingrediënten

  • 400 g kruisbessen
  • 30 g boter + een beetje om in te vetten
  • 2 eieren
  • 150 g melk
  • 90 g suiker
  • 90 g bloem
  • 1 tl vanillepoeder of essence
  • wat poedersuiker

Benodigdheden

  • quichevorm 20 cm Ø

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Was de kruisbessen en ontdoe ze van de steeltjes.
  3. Beboter een quichevorm van 20 cm Ø en strooi wat suiker op de bodem. Leg de kruisbessen in de vorm.
  4. Klop de eieren met de boter en suiker romig. Voeg de gezeefde bloem, vanillepoeder en melk toe en klop nog even goed door.
  5. Schenk het beslag over de bessen.
  6. Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en strooi er nog wat poedersuiker over. 

Tip: Lekker met roomijs of half geklopte room.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

30 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen