Sluiten

Baby avocado in een jasje

Een grappig voor- of lunchgerechtje met babyavocado, gevuld met romige kaas en bestrooid met kruidige zaden en pitten. Het is net een cadeautje. Een avocadeautje dus.

  1. Baby avocado in een jasje

Ingrediënten

  • 2 babyavocado’s
  • 1 el citroensap
  • 20 g pompoenpitten
  • 15 g sesamzaad
  • snufje zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 30 g zachte geitenkaas
  • 30 g roomkaas
  • zout en peper

Ingrediënten voor de dressing

  • 2 el sesamolie
  • 1 el tamari
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl honing
  • 50 g veldsla of rucola

Bereiding

  1. Halveer en ontpit de avocado’s.
  2. Haal met een lepel de helften uit de schil, besprenkel met citroensap en leg even weg. 
  3. Hak de pompoenpitten kleiner. Rooster de pitten en het sesamzaad  in een droge koekenpan en meng met het zout en het paprikapoeder. 
  4. Laat afkoelen.
  5. Meng de geiten- met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper.
  6. Klop de sesamolie, tamari, citroensap en honing tot een dressing.
  7. Leg wat veldsla of rucola op een bordje. 
  8. Vul de halve avocadootjes met een beetje van het kaasmengsel en leg ze op de kop op de sla. Bestrooi de avocado met het pittenmengsel. Druk even aan. Serveer met de dressing ernaast.

Geniet ervan!

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen