Sluiten

Kapucijnerhummus

Lekker kruidige spread van kapucijners en knoflook. Heerlijk als dip bij rauwkost en brood. 

  1. Kapucijnerhummus

Ingrediënten

  • 150 g gare kapucijners (gekookt gewogen) + wat kookvocht
  • 1/4 teentje knoflook
  • 1,5 el citroensap
  • 1 flinke el tahin (sesampasta)
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Giet de kapucijners af en bewaar het vocht.
  2. Maal de kapucijners met de knoflook, het citroensap, de tahin wat zout en een scheutje vocht in de keukenmachine fijn. 
  3. Voeg als de puree nog niet glad is nog een scheutje vocht toe. Voeg zoveel toe als nodig is maar beslist niet meer! 
  4. Schep de humus op een bordje of schaaltje en wrijf met een lepel vanuit het midden een holletje. Je moet een rand van humus hebben. Schenk in het midden wat olijfolie en strooi op de humus vier streepjes met paprikapoeder, als een windroos. 
  5. Serveer met (pita)brood en/of rauwkost.


Bron: Smaakmakend

Foto: Sven Benjamins

Porties

-

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen