Sluiten

Kapucijnerhummus

  1. Kapucijnerhummus

150 g gare kapucijners (gekookt gewogen) + wat kookvocht

1/4 teentje knoflook

1,5 el citroensap

1 flinke el tahin (sesampasta)

snufje zout

scheutje olijfolie

paprikapoeder

  1. Giet de kapucijners af en bewaar het vocht.
  2. Maal de kapucijners met de knoflook, het citroensap, de tahin wat zout en een scheutje vocht in de keukenmachine fijn. 
  3. Voeg als de puree nog niet glad is nog een scheutje vocht toe. Voeg zoveel toe als nodig is maar beslist niet meer! 
  4. Schep de humus op een bordje of schaaltje en wrijf met een lepel vanuit het midden een holletje. Je moet een rand van humus hebben. Schenk in het midden wat olijfolie en strooi op de humus vier streepjes met paprikapoeder, als een windroos. 
  5. Serveer met (pita)brood en/of rauwkost.


Bron: Smaakmakend

Foto: Sven Benjamins

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen