Sluiten

Havermout-appelkoekjes met rozijnen

Leuk om met de kinderen te maken, deze havermoutkoekjes met frisse appel en rozijnen.

  1. Havermout-appelkoekjes met rozijnen

Ingrediënten

  • 270 g havermout
  • 150 g bloem
  • 100 g suiker
  • 125 g boter
  • 2 grote appels 
  • 100 g rozijnen

  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • eventueel wat gekookt water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de havervlokken en de bloem met de suiker, het gemberpoeder, de kaneel, vanillesuiker, het zout en het bakpoeder in een mengkom. Meng even door elkaar. 
  2. Rasp de appels grof of snijd ze in kleine blokjes. 
  3. Smelt de boter in een pannetje. Roer de gesmolten boter door het havermoutmengsel en voeg wat water toe als het beslag te droog blijft. 
  4. Doe de appel en de rozijnen erbij en roer nog even door elkaar.
  5.  Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep er kleine hoopjes beslag op. 
  6. Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin. Ze blijven een beetje chewy, dat is lekker in contrast met de buitenkant.


Porties

20 koekjes

Bereidingstijd

10 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen