Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Vegan stamppot met dadeljus

Fantastische vegan stamppot met een pittige jus van dadel en sinaasappel. Heerlijk op een koude dag in het najaar of winter.

  1. vegan stamppot

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl ras el hanout
  • 200 g feto
  • zout en peper
  • 10 g koriander

  • 10 g peterselie
  • 100 g dadels in reepjes
  • 50 g tomatenpuree
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 100 ml groentebouillon

Porties

4 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Schil de wortelpeterselie of de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en houd warm.
  2. Rooster de flespompoen, ontpit en in schijven gesneden, met zout, peper en komijn in 20 minuten in een oven op 180 graden. 
  3. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
  4. Snijd de aubergine in blokjes, de uien en de paprika in stukken en de knoflook in plakjes.Verhit de kokosolie in een bakpan en fruit de ui even glazig, voeg de aubergine en de paprika erbij en na 3 minuten ook de knoflook en de ras el hanout. 
  5. Roerbak nog een paar minuutjes. Roer de kikkererwten erdoor en warm alles, al omscheppend, even goed door.
  6. Snij of brokkel de feto in stukjes.
  7. Stamp de aardappelen of de wortelpeterselie tot puree samen met de pompoen (eventueel nog een lepel  olie erdoor roeren voor de smeuïgheid), Kruid met zout en peper. Ik hou van een beetje grove stamppot, maar je kunt het ook tot een gladde puree stampen.
  8. Roer het aubergine-kikkererwten mengsel er door, strooi de feto en de koriander of peterselie erover.
  9. Voor de jus: Roer de dadelreepjes, tomatenpulp, kaneel, sinaasappelrasp en het sinaasappelsap door de bouillon en kook even flink door, zodat je een dikkige saus krijgt. 
  10. Pureer eventueel met de staafmixer. 
  11. Eventueel kun je er ook nog wat fallafelballetjes bij serveren met een lekkere tzatziki met komkommer en kokosyoghurt.


Porties

4 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen