Schil de wortelpeterselie of de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en houd warm.
Rooster de flespompoen, ontpit en in schijven gesneden, met zout, peper en komijn in 20 minuten in een oven op 180 graden.
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Snijd de aubergine in blokjes, de uien en de paprika in stukken en de knoflook in plakjes.Verhit de kokosolie in een bakpan en fruit de ui even glazig, voeg de aubergine en de paprika erbij en na 3 minuten ook de knoflook en de ras el hanout.
Roerbak nog een paar minuutjes. Roer de kikkererwten erdoor en warm alles, al omscheppend, even goed door.
Snij of brokkel de feto in stukjes.
Stamp de aardappelen of de wortelpeterselie tot puree samen met de pompoen (eventueel nog een lepel olie erdoor roeren voor de smeuïgheid), Kruid met zout en peper. Ik hou van een beetje grove stamppot, maar je kunt het ook tot een gladde puree stampen.
Roer het aubergine-kikkererwten mengsel er door, strooi de feto en de koriander of peterselie erover.
Voor de jus: Roer de dadelreepjes, tomatenpulp, kaneel, sinaasappelrasp en het sinaasappelsap door de bouillon en kook even flink door, zodat je een dikkige saus krijgt.
Pureer eventueel met de staafmixer.
Eventueel kun je er ook nog wat fallafelballetjes bij serveren met een lekkere tzatziki met komkommer en kokosyoghurt.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
50 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
50 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.