Sluiten

Tajine met pompoen en abrikozen

Verwarmende pompoenstoofschotel met kikkererwten en abrikozen in een kruidige saus. Een kleurig gerecht om te delen met vrienden. Je kunt er nog allerlei andere gerechten bij bedenken om er een uitgebreide maaltijd van te maken. Met kant-en-klare falafel bijvoorbeeld.

  1. Tajine met pompoen en abrikozen

Ingrediënten

  • 1/2 pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 blik (200 g) cherrytomaatjes of gehakte tomaten

  • 1/2 el ras el hanout
  • 200 g (1/2 blik) kikkererwten
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 1 groene paprika
  • 1 handje witte amandelen
  • zout en peper naar smaak
  • Handje verse kruiden zoals koriander, peterselie of munt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer en ontpit de pompoen. Snijd de pompoen in smalle parten. Wrijf de parten in met 2 el olie, komijnzaad, paprikapoeder en oregano. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 40 minuten gaar. Keer ze halverwege even om.
  2. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook hak je fijn. Snijd de aubergine en de paprika in stukjes. 
  3. Fruit de uien langzaam in wat olie in een braadpan of de tajine tot ze licht aangekleurd zijn. Voeg de knoflook, de aubergine, de paprika en de ras el hanout toe en fruit nog even mee met de uien. 
  4. Doe de cherrytomaten erbij en wat zout en peper.
  5.  Snijd de abrikozen doormidden en voeg die ook toe aan het prutje. Laat ongeveer een half uur stoven. 
  6. Spoel de kikkererwten even af in een zeef en doe ze bij de rest. 
  7. Leg de pompoenparten erop en warm alles nog een paar minuten door met het deksel erop. Rooster tot slot de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan en strooi over de groente. Hak de verse kruiden fijn en strooi die er ook over.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

60 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen