Sluiten

Paprikasoep met geroosterde paprika's

Geniet van deze paprikasoep met geroosterde paprika, ui en knoflook uit de oven. Extra lekker met geroosterd desembrood. Eet smakelijk!

  1. paprika soep geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 kleine uien, gepeld 
  • 1/2 teen knoflook, geperst 
  • 1,5 el tomatenpuree 
  • 1/2 liter bouillon 
  • 1 takje peterselie

Bereiding

Rooster eerst de paprika's en uien, voor een meer uitgesproken smaak (dit kan, maar hoeft niet)

  1. Oven voorverwarmen op 220 ºC. 
  2. Hele paprika’s en uien op een bakplaat leggen, op 1/3 van de bovenkant van de oven 25 minuten laten roosteren. 
  3. Na 10 minuten de paprika’s en uien keren. Daarna elke 5 minuten tot alle kanten gelijkmatig geroosterd zijn. 
  4. Dan het bakblik uit de oven nemen, afdekken met een theedoek en zo 10 minuten laten afkoelen. 
  5. Tot slot de zaadlijsten en de steel verwijderen en de paprika’s ontvellen en met de uien in stukjes snijden. 

Maak dan de soep

  1. Smoor de stukjes paprika en uien samen met de knoflook in een beetje bouillon.
  2. Pureer als de groenten gaar zijn. Roer er de tomatenpuree doorheen. Giet de bouillon onder voortdurend roeren bij de soep. Even proeven en op smaak brengen met peper en zout.
  3. Versier met fijngehakte peterselie.

Een heerlijke soep, zowel warm als koud! En extra lekker met een stuk geroosterd desembrood.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

60 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen