Sluiten

Hummus met mango en basilicum

Pittigzoete hummus met mango, kikkererwten en basilicum. Lekker op een knapperig broodje of als groentedip. Ook bij een Marokkaanse harira (dikke linzensoep) smaakt een broodje met deze hummus super!

  1. hummus mango citroen

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (blik)
  • 30 g tahin
  • 1/2 mango
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl sambal
  • 1 snufje zout
  • 1 handje basilicumblaadjes bosuitje

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af.
  2. Snijd de mango in blokjes.
  3. Pers een halve citroen uit. 
  4. Doe deze en alle andere ingrediënten, behalve de basilicum en de andere helft van de citroen,  in een keukenmachine en maal tot je een romige spread hebt.
  5. Doe het in een mooi schaaltje leg er wat partjes citroen naast en bestrooi met fijngehakte basilicum en eventueel een sliertje sesamolie.

Porties

1 schaaltje

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen