Sluiten

Frisse komkommersoep

Voor warme dagen: koude komkommersoep met munt en knoflook.

  1. Frisse komkommersoep

250 g komkommer

75 ml afgekoelde bouillon

1 el witte wijnazijn 

1 teen knoflook

1/4 bosje munt

200 ml yoghurt

zout en peper

1 mespunt cayennepeper

  1. Doe de komkommer, bouillon, de azijn, de knoflook, de munt (houd nog wat blaadjes apart voor de garnering) en yoghurt in een keukenmachine en pureer dit heel goed.Breng op smaak met zout en peper.
  2. Plaats de soep afgedekt enkele uren in de koelkast om door en door koud te worden.
  3. Garneer met wat komkommer en munt en een snufje cayennepeper.
  4. Eventueel kun je er wat gamba' s aan toevoegen die je lekker in wat olie met rode peper en knoflook hebt gebakken. Of rijg die aan een spiesje en leg ze er bovenop

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen