De Poké Bowls vlogen je om de oren vorig jaar. Hier in Geldermalsen lopen we soms een beetje achter,; hier is onze versie. Best veel werk, maar ik doe het gewoon in het weekend. Helemaal zen wordt je ervan!
Ingrediënten
125 g udon rijstnoedels
1 kwart kleine rode kool, fijngeschaafd of
gesneden
2 el rijst- of appelazijn
1 el karwijzaad
2 blaadjes laurier
150 g knolselderij, in kleine blokjes gesneden
100 g chinese kool, in brede repen gesneden
1 el kokosolie (of ander bakvet)
1 teen knoflook
1 klein duimpje verse gember
1 stukje verse kurkuma (of 1/2 tl poeder)
½ tl komijnzaad of -poeder
100 g edamame boontjes (diepvries), ontdooid
1 kleine winterwortel, in dunne linten gesneden, even in
citroensap wegzetten
2 el olie om te frituren
gerookte tempeh (Hobbit)
2 el tamari
Ingrediënten voor de dressing
2 el geroosterde sesamolie
1 el tamari of andere sojasaus
1 el geroosterde sesamzaadjes, houd wat achter
Ingrediënten voor de garnering
handje korianderblaadjes
rode peper in ringetjes
stengel bosui in schuine ringen
Porties
2 porties
Bereidingstijd
50 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
60 minuten
Bereiding
Snij de rode kool fijn en doe in een kommetje
met azijn, honing, karwijzaad en laurierblaadjes. Laat een half uurtje staan.
Snij de Chinese kool en verhit 1 el kokosolie in
een koekenpan. Roerbak de Chinese kool even kort.
Rasp de gember erover en
bestrooi met wat zout. Wok nog even, maar houd de kool knapperig.
Bak de knolselderijblokjes in wat kokosolie met
wat geraspte kurkuma erover en wat komijn(zaad of -poeder). Schep steeds om en
laat beetgaar worden.
Schaaf de wortel in linten (of doe dat met een
dunschiller of kaasschaaf).
Kook de edamame boontjes een minuut of 2 in kokend water.
Laat uitlekken.
Bak in frituurolie de reepjes tempeh knapperig.
Klop een sausje van de olie en de tamari.
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing
gaar.
Giet af en roer het sausje er door.
Schep de noedels in een kom en leg alle andere
ingrediënten erop. Bestrooi tot slot met bosui, sesamzaad, rode peper, kiemen
en koriander.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.