Sluiten

Gevulde portabella

Recept voor gevulde biologische portabella's uit Nederland. Met quinoa, spinazie, tomaat en feta zet je eenvoudig een smaakvolle vegetarische maaltijd op tafel.

  1. Gevulde portabella

80 g quinoa

250 ml groentebouillon

2 portabella’s  

75 g Griekse feta, verkruimeld  

225 g verse spinazie, grof gehakt  

1 tomaat, in stukjes  

60 ml crème fraîche

1 sjalotje, fijngehakt  

45 g peterselie, fijngehakt

2 el groene pesto

1/2 takje tijm

Olijfolie

1/2 teentje knoflook, geperst  

Peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. 
  2. Kook de bouillon. Voeg de quinoa toe en kook volgens verpakking. Giet de quinoa af. 
  3. Snij de stelen van de portabella’s en hak ze fijn. 
  4. Smeer de portabella’s aan beide kanten met wat olie in. Leg met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal. Plaats ze in de oven en bak in 10 min gaar. 
  5. Verhit 2 el olie in de pan en bak de sjalot, knoflook en gehakte stelen in ongeveer 3 min bruin. 
  6. Zet het vuur laag. Voeg de spinazie toe en bak mee tot het geslonken is. 
  7. Roer de crème fraîche door de spinazie en bak 1 min mee.
  8.  Meng in een kom de quinoa met het spinaziemengsel, de tomaat, pesto, peterselie en de feta. Breng op smaak met zout en peper.
  9.  Neem de portabella’s uit de oven en vul deze met het mengsel. Bak nog 10 min in de oven. 
  10. Bestrooi de portabella’s met fijngesneden tijm.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen