Sluiten

Zoete appeltortilla

FIjn even na school bijpraten met een kopje thee en deze rolletjes. Zo gemaakt en lekker!

  1. Zoete appeltortilla

2 tortilla wraps 

1 appel, in kleine blokjes gesneden

2 tl (bruine- of oer) suiker 

handje rozijnen 

2 speculaasjes of koffiekoekjes   

2 el roomkaas of mascarpone

25 g roomboter

1 el suiker

1 tl kaneelpoeder of koekkruiden

  1. Verwarm de oven voor op 200º C. 
  2. Vet een rechthoekige ovenschaal in (er moeten 4 opgerolde wraps inpassen). Verwarm 25 g boter in een koekenpan en bak appelblokjes en rozijnen met een lepel suiker even om tot de appels warm, licht gekleurd, maar nog niet zacht zijn. 
  3. Besmeer de helft van een wrap met 1 el roomkaas, leg er een deel van het appelmengsel op, strooi er een verkruimeld koekje over en rol strak op (begin bij de belegde kant). 
  4. Leg in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere wraps. 
  5. Smelt de andere helft van de boter en kwast dit over de tortilla’s. Meng suiker en kaneel in een kommetje en strooi dit over de beboterde tortilla’s. 
  6. Zet een kwartier in de hete oven.Misschien moet het iets langer, de kaneelsuiker moet wat karamelliseren in ieder geval. Laat wat afkoelen en serveer eventueel met slagroom bij een kop thee of met vanille ijs of crème fraîche als toet.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen