Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Bier 3-uiensoep

Je proeft de herfst in deze krachtige klassieker. Lekker om een sneetje stokbrood met gruyère in te leggen en dan de (ovenvaste) kommen nog even onder de grill te zetten. Of eet er een lekkere kaas-tomaattosti bij als stevige lunch.

  1. Bier 3-uiensoep

Ingrediënten

  • 1/2 bos bosuitjes of een grote gele ui
  • 2 rode uien
  • 125 g sjalotjes
  • 1 el ghee, boter of olie
  • 1/2 tl tijmblaadjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 el bloem
  • 375 ml runderbouillon 
  • 1/2 flesje (170 ml) Gulpener Ur Weizen bier
  • zout, peper naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Snij alle uien in dunne ringen. Smoor ze in een soeppan in wat vet een half uurtje op een laag vuur zacht en lichtbruin. 
  2. Voeg na 10 minuten de tijm en de laurierblaadjes toe en laat nog verder stoven.
  3. Strooi de bloem erover en beetje bij beetje het bier en de bouillon; goed roeren met een pollepel. Proef of er nog zout en peper bij moet en laat nog heel even doorsudderen.
  4. Maak er tosti’s bij of leg een sneetje op maat gesneden brood belegd met wat walnoot-fenegriekkaas onder de grill tot de kaas gesmolten is en leg dat in je kom met warme soep.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen