Sluiten

Koolrabi-frietjes

Krijg een extra portie groente binnen door deze frietjes te serveren. Heel lekker bij een stukje vis of een broodje vegaburger. Je kunt gewone koolrabi gebruiken of Superschmelz. Superschmelz is een zachte, zaadvaste koolrabi soort, hij is nogal groot en daardoor erg geschikt voor frietjes.

    1. Koolrabi-frietjes

    Ingrediënten

    • 1 koolrabi of 1/2 superschmelz
    • 1 1/2 el olijfolie
    • Voor de saus:
    • 125 ml kwark
    • 1/4 citroen
    • 1 teentje knoflook 
    • klein bosje peterselie


    Bereiding

    1. Maak eerst de saus door de kwark te mengen met de uitgeperste citroen, knoflook en fijngesneden peterselie. Proef even en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
    2. Schil de koolrabi en snijd ze in lange dikke frieten. 
    3. Verhit eerst de koekenpan en doe dan de olie erbij. Bak de frieten als de olie goed warm is in ongeveer 5 minuten goudbruin. Bestrooi met peper en zout of bijvoorbeeld paprikapoeder. 
    4. Serveer met de saus. Lekker met een stukje witvis of zalm.

    Tip: Meer vitaliteit en variatie op het land en op uw bord. Dat is het doel van de Odin proeftuinen voor zaadvaste rassen. Samen met boeren, wetenschappens en u als consument zoeken we naar smaakvolle, vitale rassen voor de biologische teelt. Bij De Groenen Hof in Esbeek, Noord Brabant, zijn we aan de slag gegaan met zaadvaste koolrabi. Uit de tests kwam de lekkere Superschmelz koolrabi naar voren. Dit zaadvaste koolrabi-ras kan flink groot worden zonder hard of taai te worden en heeft weinig last van ziektes.

    Porties

    2 porties

    Bereidingstijd

    20 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    30 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen