Sluiten

Spinazietaart met blauwe kaas

Een vrij eenvoudige spinazietaart om bijvoorbeeld vegetarische vrienden mee te verrassen. Je moet alleen heel goed het vocht uit de spinazie drukken, verder is dit een makkie. Maak er een bak salade bij en je eet heel lekker.

  1. Spinazietaart met blauwe kaas

3 plakjes bladerdeeg

0,5 kg verse spinazie (of 225 g diepvries)

1/2 ui

1/2 tl. kerrie

35 g Dana Blue mild (of meer naar smaak) 

2 1/2 eieren 

Beetje paneermeel

35 g geraspte kaas

Boter (om springvorm mee in te vetten)
Olijfolie


  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Kook 4 eieren en pel en halveer ze. 
  3. Snipper en fruit de ui met een beetje olijfolie in een pan. Als de ui wat glazig wordt fruit je de kerriepoeder even mee.
  4.  Voeg de spinazie toe totdat deze geslonken is. 
  5. Klopt het vijfde ei met wat zout en peper los. 
  6. Vet ondertussen de springvorm in. Leg 4 plakjes bladerdeeg met de punten naar het midden in de springvorm. Snijd de twee andere plakjes diagonaal door de midden en vul hier de driehoeken in de wand mee op die nog niet bekleed zijn. Strooi wat paneermeel op de bodem en leg daarop de 4 gehalveerde eieren. 
  7. Roer het geklopte ei door de spinazie en verdeel het mengsel over de eieren in de springvorm. Snijd het stukje Dana blue in blokjes en verdeel dat over de spinazie, druk het er een beetje in. 
  8. Strooi de geraspte kaas erover en vouw de deegrand een beetje terug over de taart. Zet de taart in de oven en bak hem in 40 minuten op 200°C gaar.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen