Sluiten

Gefermenteerde groente in romaanse sla

  1. Gefermenteerde groente in romaanse sla

100 ml appelciderazijn

2 el witte wijnazijn

1 tl zeezout

75 g suiker of honing

1/2 venkelknol , heel dun gesneden

1 sjalotje, dun gesneden

1 peentje, in dunne plakjes

1/2 bietje geschild in dunne reepjes

5 radijsjes in dun gesneden plakjes (houd er twee achter om te garneren)

1/2 tl korianderzaad

1/2 stokje kaneel

1/2 laurierblaadje

paar peperkorrels

sap en zes van 1/2 limoen

klein handje verse korianderblaadjes

klein handje verse muntblaadjes

een verpakking mini Romana slakropjes

  1. Doe alle groente in een grote kom, strooi het zout erover en masseer dat lekker in de groente. 
  2. Als je echt wilt fermenteren is dit alles wat je moet doen. Er moet dan waarschijnlijk nog wel wat zout bij, de groente laat dan lekker wat vocht los. Schep het in steriele weckpotten (alle groente moet echt onder het vocht staan) en zet die een dag of 3 op je aanrecht. 
  3. Af en toe het koolzuurgas laten ontsnappen en daarna op een donkere, koele plaats verder laten rijpen. Hoe langer hoe smaakvoller vind ik. Wil je morgen al iets soortgelijks proeven, doe dan het volgende: breng de azijn, met 125 ml water de suiker en de specerijen aan de kook, laat 5 minuten doorsudderen.Stop de groente in een schone pot of schaal en schenk het azijnmengsel erop. Roer even door en laat zo minstens een dag staan. 
  4. Haal de mooiste en grootste bladeren van de kropjes en snijd van ongeveer 1 kropje de rest fijn. 
  5. Meng de fijngesneden sla met de groente. Leg de hele blaadjes op een mooie schaal of maak eenpersoons schaaltjes met een blaadje of 2 erin en schep daar de salade op. Snijd de overgebleven radijsjes in plakjes en leg erop. Bestrooi met de kruiden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen