Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Feel good maaltijdsalade

Prachtige salade met heel veel groente zoals asperges, broccoli, peultjes, doperwten, radijs .. met een dressing van citroen, geurige olijfolie en mosterd en daarna afgetopt met een crunch van geroosterde boekweit die ook lekker nootachtig is.

  1. Feel good maaltijdsalade

50 g kasha

25 g haver of andere graanvlokken

15 g lijnzaad

20 g pijnboompitjes

1 el. rijst-, agave- of ahornsiroop

1 el. olijfolie

piepklein snufje zout

een draai versgemalen peper uit de molen

1 handenvol fijne spinazie

1/2 bos groene of witte asperges, houtige deel verwijderd en schuin in drieën gesneden

50 g diepvriesdoperwten, ontdooid en 2 minuten in kokend water geblancheerd

1 avocado, in de lengte in vieren gesneden

1/4 bosje radijs, schoongemaakt en in halfjes gesneden

1/2 el. olie, boter of ghee

1/2 stronkje broccoli, stronk in blokjes, de rest in kleine roosjes

150 g peultjes of sugarsnaps

1/2 bakje ricotta

2 el. extra vierge olijfolie

1 el. citroensap

1/2 tl. (honing)mosterd

wat verse munt, dille, dragon of citroenmelisse (of wat je maar kunt vinden aan lekkere verse kruiden)

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

  1. Maak eerst de crunch. 
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  4. Meng in een kom de ingrediënten door elkaar. Verdeel over de bakplaat en schuif een minuut of 20 in de oven of tot het enigszins goudbruin kleurt. Hou goed in de gaten en schep een paar keer om. Haal uit de oven en laat afkoelen. 
  5. Als je een grillpan hebt, is het heel lekker om zowel de asperges als de avocado’s erin te bereiden. Grill de asperges tot ze beetgaar zijn en de avocado’s tot ze mooie bruine grillstreepjes hebben. Je kunt ook de asperges even gaar stomen in een pan water en de avocado’s gewoon in schijfjes snijden hoor, net waar je zin in hebt. 
  6. Bak de radijsjes, bestrooi met grof zout en peper, in 1 el boter in de koekenpan totdat ze een beetje glazig worden. 
  7. Kook de broccoli en peultjes ongeveer 5 min voor in wat water. Giet af en laat uitdampen.
  8. Klop wat olijfolie met citroensap, mosterd en zout en peper tot een dressing.
  9. Leg wat handen spinazie op een mooie schaal, leg de rest van de groenten erop en schep er lepels los geklopte ricotta over. Giet er straaltjes dressing over en bestrooi uiteindelijk met de crunchy granen en de groene kruiden. Lekker met een stukje zalmfilet of een spelt-notenburger.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen