Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Gegrilde mini-Romana met wilde tomaten

Gegrilde sla is een enorm lekker (bij)gerecht. Met een gekookt eitje erbij heb je een hele lekkere lunch. En het kan natuurlijk ook op de BBQ. Stook die dan tot flink heet. Even om en om roosteren tot de kropjes grillstreepjes hebben en wat zijn geslonken.

  1. test

Ingrediënten

1 verpakking met 2 kropjes mini romana sla

1 el. olijfolie

1/2 doosje wilde tomaten

1/2 zakje geraspte parmezaanse kaas

1 citroen, rasp wat van de schil (zonder wit) en pers ze uit

3 el. olijfolie

1/2 el.acaciahoning

1/2 el. kappertjes

eventueel 2 zachtgekookte eieren

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Neem een grote koekenpan die niet aanbakt.
  2. Strooi de kaas erin tot een soort pannenkoek en laat op een zacht vuurtje smelten en licht goudbruin kleuren. Niet roeren en geen olie of boter in de pan dus, hè ? Haal van het vuur en laat afkoelen. Breek dan in stukjes.
  3. Snij de kropjes sla in de lengte in vieren, laat de kontjes zitten. 
  4. Snij de tomaatjes in 4 partjes.
  5. Laat een grillpan gloeiend heet worden. Wrijf of kwast de slaparten in met wat olijfolie. Grill ze vlug totdat ze mooie grillstrepen hebben en iets geslonken zijn.
  6. Maak de dressing door het citroensap met de olie, honing en de kappertjes tot een dikke vloeibare substantie te kloppen.
  7. Leg de sla op een platte schaal of bord. Bestrooi met grof zeezout en peper uit de molen. Schep de tomaatjes erop en schenk de dressing erover. 
  8. Tot slot bestrooi je het geheel met de kaaskrokantjes. Je kunt er ook nog een gekookt, gehalveerd eitje naast leggen, dan heb je me toch een lekkere lunch! 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen