Sluiten

Frittata met voorjaarsgroente en tomaat

Lekker vegetarisch hoofdgerecht, deze frittata, eet 'm met een salade "on the side" of serveer ze als borrel- of buffethap in kleine vierkantjes.

  1. Frittata met voorjaarsgroente en tomaat

Ingrediënten

  • 1 1/2 el olijfolie
  • 1/2 rood uitje, gesnipperd
  • 50 g raapstelen, spinazie of andere bladgroente, fijngehakt
  • 1 handje (diepvries)doperwten of jonge tuinboontjes, even geblancheerd in kokend water
  • 1/2 kleine courgette, in stukjes gesneden
  • 60 g tofu tomaat basilicum, in kleine blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 75 ml room
  • 25 g geraspte Parmezaan of pecorino
  • 1 hand fijn geknipte verse kruiden zoals munt, peterselie, kervel, dille, basilicum
  • zout en peper naar smaak

Benodigdheden

  • Bakvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit het uitje erin. Voeg de courgetteblokjes toe en bak even mee. Herhaal dit met de tofu blokjes. Gewoon even vlug roerbakken. Haal van het vuur en zet opzij. 
  2. Klop de eieren met de room en de geraspte kaas. Voeg wat zout en peper toe, een theelepeltje van elk is genoeg.
  3. Roer de nu iets afgekoelde groenten door de eieren en voeg de bladgroente en de doperwten ook toe, evenals de helft van de kruiden. Laat even staan, 5 minuutjes ongeveer.
  4. Vet een (liefst rechthoekige- of brownie) bakvorm in met 2 el olijfolie en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem.  
  5. Giet het eimengsel in de vorm en zet midden in de voorverwarmde oven.Laat zo’n 15 minuten bakken. De bovenkant moet dan lichtbruin zijn.Laat hem afkoelen en snijd in vierkanten of punten en strooi de rest van de kruiden erover.
  6. Nog een lekkere salade met tomaatjes en rucola erbij en smullen maar.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen