Sluiten

Aardbeienbroodpudding van croissantjes

Overgebleven croissants in de herkansing (ik vind het 't zelfs waard om verse croissants hier aan op te offeren). Lekker zondags ontbijtje. Of in de vakantie samen met de kinderen maken. Dit smaakt zooo ouderwets lekker !

  1. Aardbeienbroodpudding van croissantjes

Als je dit de avond van te voren maakt en dan ‘s ochtends even in de oven schuift is het nog lekkerder.


Voor 6 personen:

6 croissants, ze mogen een beetje oud zijn

2 bakjes aardbeien

6 eieren

200 g roomkaas of mascarpone

1 pakje rijstroom (rijstcuisine)

100 g honing, agavesiroop of ander zoetmiddel

1 flinke theelepel kaneel

1 theel. vanille extract

100 g geschaafde amandelen–

  1. Scheur de croissants in stukken en leg de helft in een mooi ovenschaaltje, dat je van te voren met bakpapier bekleed hebt. Of vet het schaaltje in met roomboter en strooi er wat bloem over. Leg er de helft van een bakje in plakjes gesneden aardbeien op. Leg de rest van de gescheurde croissants hier weer op en eindig met de andere helft van het bakje aardbeien.
  2. Klop de eieren los met de roomkaas en de rijstroom. Meng de rest van de ingrediënten erdoor en giet over de croissants. 
  3. Snijd 1 bakje aardbeien in plakjes en verdeel over het broodschoteltje. Bestrooi met de geschaafde amandelen.Bak in zo’n 30 minuten gaar.
  4.  Snijd het andere bakje aardbeien in plakjes en verdeel over de schaal broodpudding.Strooi er eventueel nog wat (poeder)suiker over. Of heel fijn gemalen kokosrasp als je geen suiker wilt gebruiken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen