Sluiten

Risotto met borlottibonen

Borlottibonen zijn rauw heel mooi van kleur: wit-roze met spikkels. Helaas verdwijnt de kleur bij het koken, maar dat maakt ze niet minder smakelijk en in deze risotto geven ze net die romige bite die heel lekker is.

  1. Risotto met borlottibonen

300 g verse borlottibonen
300 g risottorijst
1 liter bouillon
50 g boter
1 kleine ui
1 dl witte wijn
300 g Parmezaanse kaas
zout

  1. Fruit de uit met de helft van de boter en doe daarna de rijst erbij. Doorroeren, tot de rijstkorrels glazig worden. De wijn erbij doen. Als de wijn volledig opgenomen is door de rijst, telkens een scheutje bouillon toevoegen. 
  2. Na 5 min de borlottibonen toevoegen en roeren. Na ongeveer 15 min moet de rijst gaar zijn (maar niet te gaar). Voeg eventueel zout toe. 
  3. Dan boter en Parmezaanse kaas erbij voegen, goed mengen en 2 min laten rusten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen