Sluiten

Bataat met een oriëntaals tintje

Lekkere vegan curry met zoete aardappel en tofu. Serveer met muntige couscous of basmatirijst en een komkommersalade.

  1. Bataat met een oriëntaals tintje

1/2 aubergine

1 courgette

2 zoete aardappelen (bataat)

1/2 gele paprika

1 tomaat

1 teentje knoflook

2 el plantaardige olie

1-2 el currypasta

1 el geraspte kokos

100 g tofu

1/2 el sojasaus

peper naar smaak

kruidenzout


  1. Snijd de aubergine en de courgette in blokjes.
  2.  Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in blokjes.
  3.  Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes. 
  4. Halveer de tomaten, verwijder de harde kernen en snijd ze in blokjes.
  5. Stoom de in stukjes gesneden paprika en zoete aardappel gaar. (ongeveer 10 min )
  6. Verhit de olie in een grote koekenpan of in een wok. Bak hierin de courgette, tofu en aubergine met de currypasta een paar minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg er dan de zoete aardappel, de paprika, de tomaten, de knoflook, de sojasaus, de peper en de kokos aan toe en roerbak nog 5 min.
  7. Serveer met basmati of jasmijnrijst.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen