Sluiten

Geglaceerde zoete bataat

  1. Geglaceerde zoete bataat

200 g zoete bataat

1/2 sinaasappel

1 el rozijnen

1 tl honing

1/2 tl kaneelpoeder

1/2 tl gemberpoeder

zeezout naar smaak

klontje boter

  1. Recept uit Zuid-Afrika: 
  2. Zoete bataat schillen of schoon boenen, in plakjes snijden en in 10 min half gaar koken. 
  3. Schil van de sinaasappel raspen op een fijne rasp. Rasp alleen de oranje schil. Het witte velletje eronder is erg bitter.
  4.  Sinaasappel uitpersen. 
  5. Boter laten smelten in een pan met dikke bodem. Honing en rozijnen er door roeren. Gember, kaneel, zout sinaasappelsap en rasp toevoegen. 
  6. Zoete bataat met een klein scheutje kookvocht aan de saus toevoegen en met deksel 5 à 10 min gaar stoven. Af en toe omscheppen. Lekker met hartig gebakken rijst met prei en ham of gerookte tofu. 

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen