Sluiten

Hongaarse zuurkool

Zuurkool weer eens anders klaargemaakt: vegetarisch, met tofu en paprika. Snel klaar ook nog eens! 

  1. Hongaarse zuurkool

Ingrediënten

  • 300 g zuurkool
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt 
  • 1/2 rode paprika, in blokjes 
  • 150 g kruiden tofu in blokjes 
  • 3 dl kruidenbouillon 
  • 1 el paprikapoeder (mild) 
  • 1 tl karwijzaad 
  • 2 dl soja cuisine of room
  • 1 el olijfolie 
  • verse peper 
  • zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Schil  de aardappelen en snijd in blokjes
  2. Snijd ui en knoflook fijn
  3. Snijd de paprika in blokjes.
  4. Bak ui en knoflook in de olie glazig. Bak paprikapoeder, stukjes tofu, paprika en blokjes aardappel 2 min mee. 
  5. Haal de zuurkool uit elkaar met een vork en voeg die toe, samen met bouillon, karwijzaadjes, peper en zout. Laat 15 min zachtjes laten stoven.
  6.  Meng er op het laatst de room door.

Porties

2

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen